Ung skaperlyst – takk for opplevelsen!

Som en entreprenørskapsskole med kreativitet og skaperglede som motivasjon i skolearbeidet er vi i Rennebu EnSpire skole glad for at det finnes messer som Ung skaperlyst. Det å skape noe som kan være interessant for andre, og presentere det på en god måte er en viktig ferdighet som må øves på, og deltakelse på Ung skaperlyst-messa gir elevene verdifull erfaring i vise fram noe av dette. Våre 11 elever i 4.- 6.klasse deltok på messa i kategorien tema/ prosjekt, i kreativ konkurranse og med tre reklamefilmer.
I tema/prosjekt presenterte elevene Blåfjell, forestillingen de lagde og viste fram før jul. Dommernes kriterier var å vurdere bl.a. elevmedvirkning, kreativitet, initiativ og nysgjerrighet. Blåfjellforestillingen hadde elevene hatt hånd om prosjektet fra begynnelse til slutt, og utviklet det underveis, noe som imponerte dommerne. Vi fikk også positiv vurdering for presentasjon på messa. Det endte med 1.premie – og gjett om det var en glad, og stolt gjeng. Det som startet med utelek i friminuttet, utviklet seg til ønsket om å synge og spille til, bruke noen rekvisitter, få med flere fra klassen og til slutt ønske om å vise det fram for et publikum.

I kreativ konkurranse hadde flere av jentene designet fire kjoler av plastikk. Tre av dem gikk på catwalken med sine egne kjoler, mens to av jentene hadde egen mannequin.
I kreativ konkurranse hadde vi dessverre ingen konkurranse fra andre skoler, men dommerne lot seg imponere av detaljer og flotte kreasjoner. Jentene hadde inspirert hverandre underveis og det var vanskelig å velge en foran de andre, derfor ble det delt 1.plass i denne kategorien.

I konkurransen om beste reklamefilm hadde var det 14 bidrag med. Her ble vi slått av sambygdinger i 6.klasse på Rennebu barne- og ungdomsskole, så det var helt greit. Gratulerer til dem også!

Vinnere av beste tema/prosjekt

20190205_134838.jpg

20190205_125128

 

%d bloggere liker dette: