Starten for en ny skole

Det har vært en travel, men helt fantastisk høst og skolestart på Rennebu EnSpire skole. Det er et stort privilegium å få mulighet til å bygge opp en helt ny skoleorganisasjon, og vi har det fint sammen både store og små. Nå forbereder vi oss til advent og jul allerede, og det er på tide med en liten stopp for å kjenne på at dette er godt og helt riktig, før vi haster videre.

Vi har bygd relasjoner og vennskap ved å bli kjent med hverandre og nærmiljøet vårt. Vi har besøkt alle hjemme der de bor, og vi har gått og syklet på tur i store deler av bygda. Vi har lært om historien om Hoelshornet og sagnet om jutullan, og vi har lært å bruke sigd og lage kornband. Vi har smakt på lokale varer som ost, bær, urter, epler og pærer, gulrot, kål, squash, potet. Vi har fått nærkontakt med sau, geit, okser, ku og kalv, hest, kaniner, høner, lama, rein, hunder og katter. Vi fikk være med på kalvefødsel, og så at sauer ble sendt med slaktebilen, og vi fikk se at reineierne sorterte ut rein som også skulle videre til slakting. Vi har gått/ syklet/ kjørt over Orkla via Grøtbrua, Stamnesbrua, Kjerkbrua, Mærkjesbrua, sløngbrua ved Aunan og Gorsetbrua. Granabrua har vi også gått over, men den går over ei sideelv til Orkla, og bare Gunnesbrua har vi sett på avstand. Vi har hatt den store NATO-øvelsen i nabolaget med kjøretøy både etter veiene og i lufta, og noen fikk til og med besøke leiren her på Voll.

Et viktig element i en entreprenørskapskole er samhandling med lokalsamfunnet. Det har vi virkelig kommet godt i gang med, og elevene og lærerne har fått rikelig med opplevelser og erfaringer som vi bygger videre på i læringsarbeidet på skolen. Alt vi har vært med på så langt viser bare hvilke muligheter vi omgir oss med. Det gjelder bare å ta sjansen og bruke mulighetene og gjøre noe med dem.

received_1872496176119495